Nagyszerű ötletek walk-in zuhanyzókra

 

Mivel megjelenésüket tekintve nagyon sokfélék lehetnek, összegyűjtöttünk néhány ötletet azoknak, akik még nem tudták eldönteni, hogy pontosan milyet is szeretnének.

Kép forrása: flickr.com

Üvegezett walk-in zuhanyzók

Az üvegezett walk-in zuhanyzó tökéletes választás egy kis fürdőszoba, ami így nem hat túlzsúfoltnak. Levegős, könnyed megjelenésével akkor is tökéletes, ha a zuhanyzót nem akarjuk optikailag túlságosan elválasztani a fürdőszoba többi részétől, ahogyan ennek a II. kerületi lakásnak a tágas fürdőszobájában is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Fényárban úszva

Különösen szerencsésnek mondhatja magát, akinek nemcsak hogy van ablak a fürdőszobáján, de a walk-in zuhanyzóját is úgy tudja elhelyezni, hogy ablakos legyen. Teljesen mindegy, hogy a falon, vagy a tetőn van-e az ablak egy ilyen zuhanyzóban tényleg úgy érezhetjük, mintha fényárban úsznánk.

Képek forrása: homedit.com

A régi bérházak fürdőszobái gyakran rendelkeznek lichthofra néző ablakokkal, ami remek lehetőséget ad arra, hogy ne csak a családi házak tulajdonosainak legyen ablakos walk-in zuhanyzója. Ebben a VII. kerületi lakásban ezt sikerült kihasználni.

Még több képért kattintson a fotóra!

Gőzkabinnal

Ma már a legtöbb kész zuhanykabin vagy zuhanypanel is rendelkezik masszázsfúvókákkal, így érdemes a walk-in zuhanyzónkat is ezzel felszerelni. Az igazi wellness élményt azonban az fogja megadni, ha a zuhanyzónk egyben gőzkabin is. Ebben az esetben természetesen mindenképp kapjon egy beépített padot is, és jó, ha ablakkal is rendelkezik a megfelelő szellőztetés érdekében.

Képek forrása: homedit.com és nextluxury.com

Kör alakú zuhany

A walk-in zuhanyzók legtöbbször szögletesek, négyzet vagy téglalap alakúak. Ha valami igazán egyedit szeretnénk csináltathatunk kör alakút vagy éppen oválisat is, sőt olyat is, aminek a fala spirálban halad.

Képek forrása: pinterest.com

Az íves vonalvezetésű zuhanyok igazán elegánsak, de azzal azért számoljunk, hogy ezeknek nagyobb a helyigénye.

Kép forrása: homedit.com

Ez a VI. kerületi lakás azonban jó ellenpélda, itt egy viszonylag kis fürdőszobába sikerült egy teljesen egyedi íves vonalvezetésű walk-in zuhanyzót megálmodni.

Még több képért kattintson a fotóra!

Teljesen nyitott zuhany

A zuhanyzót nem muszáj mindenáron akár üvegből készült, akár épített fallal körülvenni. Persze azért jó, ha nem pakolunk annyira közel semmit, hogy tusolás közben lelocsolhassuk, és a vízelvezetést is profi módon kell megoldani. Egy fal nélküli walk-in zuhanyzóval a fürdőszobánk tágasabbnak hathat.

Képek forrása: homedit.com

Természet ihlette zuhany

Aki szereti a természetközeli megjelenést, bátran használjon természetes anyagokat a zuhanyzó elkészítésénél. A zuhanyzó alját például folyami kaviccsal is ki lehet rakni, dekorációnak pedig használhatunk fát vagy bambuszt is.

Képek forrása: homedit.com

Kint és bent is

Sokan szeretik a kerti zuhanyt, de miért ne lehetne közvetlenül a benti zuhany mellett, ha a kettőt egy hőszigetelt üvegfal választja el?

 

 

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)